пʼятницю, 28 грудня 2012 р.

10 фактів з життя Курта Воннегута


  1. Курт народився лівшею, але з раннього дитинства його перевчили на правшу. Він дізнався про це лише у п'ядесят років, помітивши, що лівою рукою краще вправляється з сокирою.
  2. В 20 років Курт Воннегут добровольцем вступив до армії і майже відразу підчас Арденської операції був взятий в полон німцями.
  3. Підчас бомбардування Дрездена, яке винищило близько ста тридцяти тисяч людей, Курт разом з товаришем ховались у підвалі м'ясної лавки, що мала назву Schlachthof Füaut (Бійня №5). Після припинення бомбардування, Воннегута, як військовополоненого, зобов'язали збирати і спалювати останки тіл.Через 25 років дрезденські переживання лягли в основу його найбільш відомого твору, самі знаєте якого.
  4. У “Бійні №5” фраза “So it goes”, яка звучить кожного разу як хтось помирає, згадується сто разів.
  5. В травні 1944 року від передозування снодійним померла його мати. Він дізнався про це на День Матері, коли приїхав додому у звільнення.
  6. Курт з дружиною виховували трьох дітей його сестри, яка померла від раку. За два дні до цього її чоловік загинув у аварії потягу, який з'їхав з мосту в річку.
  7. Першим опублікованим романом Курта Воннегута було “Механічне Піаніно”.
  8. У 1980-1990 роках Воннегут виступав за збереження наших конституційних свобод, за контроль над ядерною зброєю та захист біосфери планети.
  9. Вонегут зіграв епізодичну роль у комедії “Знову в школу”, де головний герой наймає його для написання реферату на тему творчості письменника. Пізніше викладач повертає роботу зі словами, що автор геть не розуміється на творчості Курта Вонегута.
  10. Курт Воннегут помер 11 квітня 2007 року внаслідок травм при падінні зі сходів.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар