вівторок, 19 лютого 2013 р.

Мішель Гондрі екранізує "Піну Днів"

Гарна новина для поцвновувачів Мішеля Гондрі та Бориса Віана: режисер взявся за адаптацію геніального твору "Піна Днів". Зараз я поясню, чому це чудова новина. По-перше, саме Гондрі зняв Eternal Sunshine of the Spotless Mind з Уінслет та Керрі, а отже все буде дивно, гарно та щиро.



По-друге, твір Віана "Піна Днів" - геніальний; він аж пищав, щоб його екранізували, а хто ж, як не Гондрі, з його надзвичайними здібностями оповідача, одержимістю візуальними ефектами та вмінням знімати дивні та, водночас, такі зворушливі сцени?

На головні ролі затвердили Одрі Тоту та Ромена Дюрі, що теж не може не тішити. Дивіться фоточки.

Перші кадри зі зйомок
 

Одрі Тоту та Ромен Дюрі




Про сам роман нічого казати не буду -- я надто суб'єктивна, адже вважаю цей твір культовим. Кидаю кілька цитаток (вибачте, що російською), щоб роздражнити цікавість тих, хто любить незвичайну літературу.

"Возьмите живого колбасуся и сдерите с него семь Шкур, невзирая на его крики. Все семь шкур аккуратно припрячьте. Затем возьмите лапки омара, нарежьте их, потушите струей из брандспойта в подогретом масле и нашпигуйте ими тушку колбасуся. Сложите все это на лед в жаровню и быстро поставьте на медленный огонь, предварительно обложив колбасуся матом и припущенным рисом, нарезанным ломтиками. Как только колбасусь зашипит, снимите жаровню с огня и утопите его в портвейне высшего качества. Тщательно перемешайте все платиновым шпателем. Смажьте форму жиром, чтобы не заржавела, и уберите в кухонный шкаф. Перед тем как подать блюдо на стол, сделайте соус из гидрата окиси лития, разведенного в стакане свежего молока. В виде гарнира додавайте нарезанный ломтиками рис и бегите прочь".

Ну хіба ж це не прекрасно?

Немає коментарів:

Дописати коментар